[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”טקסט” background_layout=”light” text_orientation=”right” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

צבא

סביב גיל 16 וחצי מגיע הצו הראשון מצה”ל ומה אז? ריכזנו עבורכם מידע כללי אודות תהליך הגיוס וההתנדבות לצה”ל. לקריאה הקישו כאן.

לבעלי פטור משירות צבאי המעוניינים בשירות התנדבותי בצה”ל או שירות לאומי, מוזמנים להכנס לקישור הפרוייקטים הייעודיים וללמוד על תכניות קיימות.

  • למתלבטים לקראת גיוס לצה”ל (פטור/התנדבות/צו ראשון) המעוניינים ללמוד לעומק על המערכת הצבאית וההתמודדות של שילוב האספרגר בצבא – גליה בוקצ’ין, מנכ”לית שותפה ובעלת ידע וניסיון רב במערכת הצבאית.

  • פרויקט “רואים רחוק” מעביר קורס הכשרה בניתוח תצלומי אויר עבור צעירי בספקטרום אשר מעוניינים להתנדב לצה”ל (בעלי פטור משירות או בתהליך לקבלת הפטור). הקורס מתקיים במהלך הקיץ עם סיום הלימודים בתיכון – 5 ימים בשבוע לתקופה של 3 חודשים, במכללת קרית אונו. עם סיום הקורס, המסיימים עוברים תקופת התנסות בת 3 חודשים ביחידה בה ישרתו בבסיס צה”ל. לאחר תום תקופת ההתנסות ובחינה הדדית של התאמת הצעיר למסגרת הצבאית הוא מתגייס כמתנדב ומתחיל את שירותו הצבאי.

    התכנית כוללת הכשרה מקצועית וליווי פרטני משלב הקורס, דרך תקופת ההתנסות והגיוס עצמו – כולל ליווי ביחידה עצמה. השירות ביחידה הוא יחד עם חברי הקבוצה והליווי לצוות ולמתגייסים אינטנסיבי באופן יחסי.

  • פרויקט שילוב מנצח מופעל ע”י עמותת אתגרים ומכין צעירים בעלי מוגבלויות שונות לשירות הצבאי. המשתתפים בתוכנית הינם צעירים בכיתות י”א-י”ב המתעתדים לשרת כמתנדבים בצה”ל.
    התכנית כוללת בעיקר מפגשים קבוצתיים, הכרות עם המסגרת הצבאית והעצמה קבוצתית. ליוויפרטני לאורך שלבי המיון והגיוס לצה”ל ושמירה על מעטפת חברתית של הקבוצה במהלך השירות.

    התכנית משלבת גם צעירים בספקטרום האוטיסטי המוכרים בשירות לאוטיזם במשרד הרווחה – עפ”י התאמתם האישית לתוכנית.

  • “חיבורים” הינה תוכנית הכנה לצה”ל המיועדת לנערים אשר אובחנו על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד הגבוה ואספרגר ואושרו לנידוב על ידי צה”ל. התוכנית פועלת בחסות עמותת אפי אספרגר ישראל ובתיאום עם משרד הרווחה שנתן את ברכתו לפרויקט.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

dir="rtl";