
המתח שבין שמירה על מוגנות וביטחון ילדינו לבין לאפשר להם חופש ואוטונומיה נמצא בבסיסה של ההורות. האפוטרופסות החוקית של הורה מסתיימת כשילדיו בני 18, אך זו הריגשית והאתית אינה מסתיימת לעולם.
תיקון חוק האפוטרופסות והכשרות המשפטית הביא לנו את מושג "קבלת החלטות נתמכת". נבין את השינוי בתפיסה המשפטית – מה בין בחירה לאחריות, את התפיסה המוסרית – מה בין בחירה לזכויות, ואת האופן בו אוטונומיה מהווה בסיס לחיים עצמאיים ושוויון.

"בגרות מתהווה" זהו שלב בחיים שבין גיל ההתבגרות לגיל הבגרות, לרוב מדובר על גילאי 18-35. בשלב זה ישנה חשיבות גבוהה להתנסויות מגוונות, אשר מאפשרות לאדם בניית ידע על עצמו וכן התפתחות של מיומנויות הנדרשות בחיים הבוגרים לדוגמא: ניהול סיכונים, קבלת החלטות ועוד…
בפאנל נפגוש את נציגי תכניות העמותה ונשמע מהם על חוויותיהם מתקופת הבגרות המתהווה, תהליכי החקירה וההתנסות שהם עוברים וכן התובנות המרכזיות משלב זה.

"כל אדם הוא גאון אבל אם תשפוט דג לפי היכולת שלו לטפס על עץ הוא יעבור את כל חייו בהרגשה שהוא טיפש" (אלברט איינשטיין)
לכולנו יש מגבלות יום יומיות, בסיטואציות מסויימות ובמקומות שונים בחיים שלנו אבל לא תמיד אנחנו מודעים להן, מודים בהן או מדברים עליהן. אז בואו נדבר!
בואו להרהר, לפתוח, להיפתח ולהקשיב. בסדנה נדון ונעמיק בהתמודדות עם מוגבלות, במגבלות הפרט ובמגבלות החברה, בעוצמה של מגבלות אלו וביחס כלפיהן, במחסומים של האדם ובחסמים העומדים בפניו.